Verkeersprotocol

Rond de tijden dat de kinderen gebracht en gehaald worden is het gevaarlijk druk rond de school. Om die situatie veiliger te maken hebben we een protocol.

Uitgangspunt van het protocol is de wens van school dat u uw kind met de fiets of lopend brengt. Dit vermindert het aantal auto’s rond de school en verbetert daarmee de verkeersveiligheid in de directe omgeving van de school. Het heeft ook een gunstig effect op de overlast, die we als school veroorzaken bij de omwonenden.

Mocht u uw kind toch met de auto brengen, dan vragen we u het volgende:

  • Wilt u de Debussylaan mijden?
  • Wilt u de voorkeursroute uit het verkeerscirculatieplan gebruiken? Grofweg is dat met de klok mee om de school, waarbij we de Terbregselaan willen vermijden.
  • Wilt u op de parkeerplaatsen bij de winkels tegenover de school parkeren?
  • Wilt u aan het brede deel van de Van Beethovensingel parkeren, recht tegenover de school?
  • Laat u uw kinderen niet uitstappen op gevaarlijke plekken: de hoeken rond de school, maar op de van Beethovensingel.

In de loop van de jaren is namelijk ook duidelijk geworden dat op de hoeken van deze straten gevaarlijke situaties kunnen ontstaan als daar auto’s worden geparkeerd. Fietsers hebben dan geen overzicht over hetgeen zich achter die auto’s afspeelt.

Aan het begin van het schooljaar zal de AC de Debussylaan weer even écht afsluiten om ouders te herinneren aan de gevaren die ontstaan door het gebruik van de Debussylaan en de straathoeken. We hopen dit jaar nadrukkelijk weer op de medewerking van alle ouders.

ontwerp en realisatie: Impuls